uszkodzony pasek rozrządu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daba11
    Drive
    • 2005
    • 86

Pozdrawiam Srebrną Kombi LRY XXXX która mnie obtrąbiła na Al. Niepodległości
  • salvado
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 314

no właśnie ... podczas prymusowej wymiany chłodnicy w moim AGR'ze zauważyłem przypadkowo, że na pasku występują ewidente wyszczerbienia. Nie to, żeby nagle gdzieś stracił na szerokości, ale w kilku miejscach wyczuwam około braki w jego ożebrowamiu (?). Trochę mnie to niepokoi, tym bardziej, że minęło dopiero ok 15 kkm od wymiany całego rozrządu. No chyba, że w warsztacie poszli na całość :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech i jeżdzę cały czas na pierwszym pasku. Nie wiem, czy w razie cósia jest to do udowodnienia, bo choć co prawda wiem, co było zakładane (Gates), to nie mam żadnej wiedzy, co oryginalnie powinno siedzieć w autku. Jakby jednak nie patrzyć, czeka mnie pewnie kolejna wymiana paseczka. No chyba, że ktoś mnie przekona, że to "niegroźne zjawisko"
    Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A moze ktos go naciagnal za mocno i sie wyszczerbil, zaczal bym sie juz tym interesowac. Paski Gates-a ogolnie sa dobre, zdarzaja sie wyjatki jak ze wszystkim, ale wydaje mi sie ze tu o cos innego chodzi.

Procedura ASO zaklada przy 90 kkm gdzie siedzi pierwszy pasek rozkrecic calosc i ogladnac, co za tym idzie jak dla mnie wymienic calosc i tyle, a nie placic dwa razy za robocizne i kombinowac.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• salvado
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 314

a czy wg Ciebie dobrym pomysłem jest wymiana tylko samego paska? Przypomnę: 15 kkm temu wymieniane było wszystko. No i może sam pasek był jakiś trefny i nikt, łącznie ze mna nie dostrzegł tego?
        Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Sprawa wydaje sie prosta, rozpinajac rozrzad zeby wymienic pasek trzeba go poskrecac na nowo. Mozliwe ze bylo cos zle zlozone i zaczal sie dlatego rwac ten ktory jest.

Druga sprawa jesli kupiles gdzies pasek to na robocizne powinna byc jakas gwarancja i na sam pasek, wiec moze w ta strone pokierowac swoje kroki
          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...